ПРЕМИЈЕРА: Увод у историју античке Грчке - курс Универзитета Јејл

У оквиру обележавања међународне недеље слободног приступа едукацији Универзитетска библиотека „Светозар Марковић“ 12. марта 2014. године у 18 часова представља предавања професора Доналда Кејгана Увод у историју античке Грчке са титловима на српском језику.

Овим поводом ће бити приказан снимак уводног предавања професора Кејгана са титлом на српском језику, а присутне ће поздравити директор Библиотеке проф. др Александар Јерков, проф. др Далибор Солдатић, проректор Универзитета у Београду, Рајан Роуландс, саветник за односе с јавношћу Амбасаде САД у Београду и Елизабет Чанг, директор Међународног академског центра. Јасмина Николић, архонт отвореног приступа Универзитета у Београду и професор Филолошког факултета, и библиотекари Универзитетске библиотеке Адам Софронијевић и Весна Вуксан представиће могућности слободног приступа образовању путем Интернета.

 

Предавања професора Кејгана чине курс Увод у историју античке Грчке Универзитета Јејл, САД, који је слободно доступан путем интернета. Универзитетска библиотека „Светозар Марковић“, у сарадњи са Међународним академским центром и Клубом волонтера Универзитетске библиотеке, превела је на српски језик 24 предавања овог курса како би свим грађанима Србије омогућила ефективан приступ садржајима независно од познавања енглеског језика.

 

Захваљујући сарадњи Универзитетске библиотеке „Светозар Марковић“ и партнерских институција грађани Београда и Србије ће имати прилику да чују једног од најцењенијих историчара данашњице, професора Доналда Кејгана, чија предавања говоре о древним изворима западне цивилизације потеклим из античке Грчке и потреби да се њиховим проучавањем боље разуме данашњица и уоче могућности да се она поправи.


Сајт Универзитетске библиотеке са преводима наставних материјала доступан је овде: Знање за све.


Комплетан програм Недеље слободног приступа образовању у организацији Универзитетске библиотеке можете погледати на овом линку.