Предавање о развоју система PHАIDRА

У понедељак 28. априла 2014. године у Универзитетској библиотеци „Светозар Марковић“, са почетком у 13 часова, др Паоло Будрони и Раман Гангули из Универзитетске библиотеке у Бечу ће одржати предавање Presentation of new developments in PhaidraPlus and Project e-Infrastructures Austria.

Presentation of new developments in PhaidraPlus  and Project e-Infrastructures Austria


Предавање је организовано у оквиру овогодишњег састанка представника PHАIDRА конзорцијума (PHАIDRА Stееring Cоmmittее), који се одржава у Универзитетској библиотеци, и којем, поред гостију из Беча, присуствују и представници Универзитета у Падови.


                PHАIDRА систем, креиран на Универзитету у Бечу, чини основу Дигиталног репозиторијума Универзитета у Београду и дигиталних репозиторијума универзитета у Нишу и Крагујевцу. Намењем је систематском похрањивању и описивању дигиталних објеката, пре свега радова наставника и сарадника универзитета.


У овом тренутку Дигитални репозиторијум Универзитета у Београду – PHАIDRА, који је успостављен 2011. године, садржи више хиљада објеката од којих највећи број, готово 800, чине докторске дисертације.


                Поред универзитета у Београду, Нишу и Крагујевцу, систем PHАIDRА користе и други универзитети у региону (у Подгорици, Сарајеву и Тузли).