BELDOCS одбројавање у Универзитетској библиотеци

У ишчекивању седмог по реду BELDOCS Међународног фестивала документарног филма који ће се одржати у Београду од 8-14. маја широм града биће одржан низ пројекција документарних филмова са прошлогодишњег Beldocs-а под називом BELDOCS Одбројавање.

Делећи исту мисао као и директор фестивала, господин Младен Вушуровић, да се у документарном филму више него у другим жанровским остварењима седме уметности може пронаћи ретка "посвећеност причи која заслужује да буде продубљена; промишљен избор ликова који имају шта да кажу; ситуације које су целом свету истовремено и оригиналне и блиске; слобода креативне интерпретације и уметничка вишеслојност филмског језика; комбинација надмоћне веродостојности и познате нам и драге драматургије", Универзитетска библиотека "Светозар Марковић" ће у понедељак 28. априла у сали на првом спрату организовати пројекцију два филма у оквиру Одбројавања у времену од 16-20часова.  


Филмове које ћемо тада погледати су следећи:


МАШИНА ПРЕД КОЈОМ СВЕ НЕСТАЈЕ

Manqana, romelic kvelafers gaaqrobs

http://www.imdb.com/title/tt2551618/

 

Режија: Tinatin Gurchiani
Сценарио: Tinatin Gurchiani
Камера: Andreas Bergman
Монтажа: Nari Kim
Музика: Mahan Mobashery, Marian Mentrup
Продуцент: Tamar Gurchiani
Продукција: Alethea, TTFilm
Фестивали и награде: Sundance Film Festival 2013 – Directing Award: World Cinema Documentary; Tbilisi International Film Festival 2012 – Best Georgian Film; DOK Leipzig 2012; IDFA International Documentary Film Festival Amsterdam 2012; Trieste International Film Festival 2012; Göteborg International Film Festival 2013

 

ЛИЦЕ РЕВОЛУЦИЈЕ

http://www.imdb.com/title/tt2223372/


Директор фотографије: Владимир Миловановић
Монтажа: Немања Бабић
Музика: Борис Младеновић
Дизајн звука: Данијел Милошевић
Костим: Милица Коларић, Марија Јоцић
Сниматељи: Бранимир Миловановић, Вук Максимович
Сниматељи звука: Лука Јочић, Лука Јовановић
Помоћник редитеља: Вук Максимович
Асистент редитеља: Исидора Веселиновић
Дизајн: Андрија Ковач
Превод: Марина Крстић
Лектор: Никола Змајевић
Извршни продуцент: Марија Николић


Фестивали и награде: Jihlava International Documentary Film Festival 2012 nominated Silver Eye Award Best Mid-Length Documentary - Владимир Миловановић


Поред пројекција, чланови Beldocs  тима ће нам рећи нешто више о фестивалу и филмовима који ће бити приказани ове године.