ДОНАЦИЈА Goethe-Institutа Универзитетској библиотеци

У понедељак, 7. јула 2014. у 13 часова, Goethe-Institut у Београду поклања Универзитетској библиотеци „Свeтoзaр Maркoвић“ у Београду део свог библиотечког фонда - око 800 књига из хуманистичких и друштвених наука.

У понедељак 7. јула у 13 часова, у свечаној галерији на првом спрату Универзитетске библиотеке „Светозар Марковић“, извршиће се примопредаја 840 значајнијих дела претежно из области уметности и филозофије, које су  библиотекари Универзитетске библиотеке изабрали из фонда библиотеке Goethe-Instituta за своју библиотеку.


Универзитетска библиотека „Светозар Марковић" потписала је Споразум о сарадњи са Goethe-Institutom у Београду још у септембру 2013. године. Тим споразумом дефинисани су партнерски односи у циљу ширења међународне културне сарадње и реализације програма стручног оспособљавања и усавршавања библиотекара. 


Поклон Goethe-Instituta примиће директор Универзитетске библиотеке „Светозар Марковић“, проф. др Александар Јерков, а  присутнима ће се обратити и директор Goethe-Instituta Београд, др Матијас Милер-Вифериг (Dr. Matthias Müller-Wieferig).
Део овог вредног поклона приказан је на изложби у холу Универзитетске библиотеке. Избор књига, постављање изложбе и организација примопредаје Вука Јеремић и Драгана Михаиловић.


Овом приликом желимо да вас информишемо и о новој дигиталној понуди Goethe-Instituta од јануара 2014. године. Е-библиотека је доступна свима, она омогућава да се на одређено време позајмљују дигитални медији (око 12.000 јединица): е-књиге, е-аудио и е-новине. Више информација се може наћи на сајту www.goethe.de/belgrad

 


11 - 07 - 2014