KONCERT za dve gitare Duet Bonfanti

Univerzitetska biblioteka ima veliko zadovoljstvo da vas pozove u subotu, 21. septembra u 21 čas, na koncert za dve gitare koji će izvesti Duet Bonfanti - braća Marko i Stefano.

Univerzitetska biblioteka ima veliko zadovoljstvo da vas pozove u subotu, 21. septembra 2013. u 21 čas, na koncert za dve gitare koji će izvesti Duet Bonfanti - braća Marko i Stefano, u okviru kulturno-umetničkog programa Prijatelji budućnosti. 


Zahvaljujemo se Akademskoj mreži Srbije koja je omogućila live stream koncerta za sve one koji ne mogu da nam se pridruže u Biblioteci.Program koncerta:


ANTONIO VIVALDI

Concerto in Re Maggiore R.V. 92


FERNANDO SOR 

Fantasia Op. 54 Bis “Dan le genr espanolas”


MARCO REGHEZZA

Luci e Ombre (posvećeno braći Bonfanti)


MAURO GIULIANI 

Grandi Variazioni Concertanti op. 130


PIERRE PETIT

Toccata
Duet Bonfanti


Marko i Stefano Bonfanti su završili Muzički konzervatorijum Verdi u Italiji i od početka studija sviraju zajedno kao duet, oduševljavajući pod jednako publiku i medije.


Od 1990. godine do danas braća su izvela veliki broj numera za važne institucije muzike u Italiji i inostranstvu, i to u prestižnim pozorištima i koncertnim dvoranama.


Dobitnici su nekoliko nacionalnih i međunarodnih nagrada ("Vilade L'Olleria", “Mauro Giuliani”, “Ebe Cazzaniga Ansalone”, “Rospigliosi”, Voghera, Castelfidardo, “Yamaha Music Foundation”). Sarađivali su sa brojnim kamernim izvođačima i kvalitetnim solistima, kao i prestižnim orkestrima kao što su Radio Svizzera Italiana, Teatro alla Scala, simfonijski orkestar Friuli Venezia Giulia, i slično.


Nedavno su snimili CD sa kompozicijama iz IX veka, koje su originalno predviđene za gitarski duet.


Braća Bonfanti predaju klasičnu gitaru na Institutu Pareggiato “Puccini” i u javnoj Muzičkoj školi Cinisello Balsamo.


Prijatelji budućnosti


Kulturno-umetnički program „Prijatelji budućnosti“ je nastao kao spomen, sećanje i znak poštovanja prema Aleksandri Avakumović (1988-1999). Ujedno predstavlja i nevidljivi most saradnje i prijateljstva između dve zemlje, dva naroda, dve kulture i dve društvenestvarnosti. Razmena kulturnih dobara i ljudski kontakti koji nastaju tim povodom trebalo bi da učvrste našu zajedničku nadu i obnovljenu hrabrost za vreme koje se nalazi pred svima nama.

 

Jedan prijatelj