Novo lice elektronskog kataloga - INVISQUE

U sredu 23. novembra u sali na spratu Univerzitetske biblioteke ''Svetozar Marković'' u 13:45 Dr. Tinni Choudhury, Dr. Chris Rooney, Mr. Raymond Chen, Professor William Wong sa univerziteta Midlseks, Velika Britanija, predstavili su, putem video linka, novi, inovativni interfejs za elektronski katalog INVISQUE. details

Predstavljanje servisa ThomsonReuters: BookCitationIndex i InCite

U ponedeljak, 17. oktobra 2011. godine, od 10 do 12 časova u holu na spratu Univerzitetske biblioteke "Svetozar Marković" održano je predavanje Predstavljanje servisa ThomsonReutersBookCitationIndex i InCite.

details

Kolektivne akcije

U četvrtak 13. oktobra 2011. godine u 19 sati u Univerzitetskoj biblioteci "Svetozar Marković"održano je Predavanje Kolektivne akcije.

details

Riznica nasleđa Evrope – integrativna zaštita i korišćenje nasleđa

U okviru «Dana evropske baštine» koji se održavaju u Beogradu od 17. do 25. septembra 2011. godine, na temu ''Riznicanasleđa Evrope – integrativna zaštita i korišćenje nasleđa'', u Univerzitetskoj biblioteci «Svetozar Marković» u subotu, 17. septembra u 12 sati u Knowledge Center-u na prvom spratu održaće se prezentacija projekta Europeana Libraries.


details

Odiseja jednog bibliotekara sa druge strane sveta

U petak, 02. septembra 2011. godine od 12 do 14 časova u elektronskoj učionici Narodne biblioteke Srbije održano je predavanje Odiseja jednog bibliotekara sa druge strane sveta. Predavač :  Neda Zdravković, bibliotekar edukator na Univerzitetu Okland na Novom Zelandu.

details

Okean, vulkani i delfini

U četvrtak, 01. septembra 2011. godine od 10 do 11 časova u holu na prvom spratu Univerzitetske biblioteke " Svetozar Marković" održano je predavanje Okean, vulkani i delfini : Odiseja jednog bibliotekara sa druge strane sveta. Predavač :  Neda Zdravković, bibliotekar edukator na Univerzitetu Okland na Novom Zelandu.

details

Od papira do ekrana: Razmišljanja o promenama medijuma sa kojih se čita

U subotu 11. juna 2011. održano je predavanje " Od papira do ekrana: Razmišljanja o promenama medijuma sa kojih se  čita" u organizaciji Filološkog fakulteta i Univerzitetske biblioteke ''Svetozar Marković'' u sali za sednice Filološkog fakulteta.   details

The work of the Carnegie Endowment in the Balkans after WWI : The University Library of Belgrade 1919-1926 and Professor Michael Pupin

U subotu 14. maja u 17 časova u okviru manifestacije ''Mihajlo Idvorski Pupin – Touching the hotspots of life'' profesorka Kolumbija Univerziteta dr Nadine Akhund, koja je boravila u Beogradu kao gost Univerzitetske biblioteke ''Svetozar Marković'', održala je predavanje ''The work of the Carnegie Endowment in the Balkans after WWI : The University Library of Belgrade 1919-1926 and Professor Michael Pupin''.

details

Prezentacija programa Univerzitetska radna praksa - BGPRAKSA2011

U organizaciji Centra za razvoj karijere i savetovanje studenata Univerziteta u Beogradu 18. aprila 2011 održana je javna prezentacija programa Univerzitetska radna praksa - BGPRAKSA2011,

details

Izaberi svoju tehniku učenja

Održana radionica “Izaberi svoju tehniku učenja“

Centar za razvoj karijere i savetovanje studenata Univerziteta u Beogradu organizovao je 1.aprila, u zgradi Univerzitetske biblioteke, radionicu: Izaberi svoju tehniku učenja.

details

OBUKA KORISNIKA SREDOM OD 12 DO 13 ČASOVA

Biblioteka će od 30. marta 2011. svake srede, na spratu u glavnom holu, organizovati obuku korisnika. 
Zainteresovani mogu da se prijave Odeljenju za naučne informacije i edukaciju putem elektronske pošte edukacija@unilib.bg.ac.rs.

details

STUDIRANjE BEZ GRANICA - Kompas za akademsku mobilnost

U četvrtak 3.marta 2011. godine Univerzitetski centar za razvoj karijere i savetovanje studenata Univerziteta u Beogradu u saradnji sa Univerzitetskom bibliotekom organizovao je interaktivno predavanje pod nazivom "STUDIRANjE BEZ GRANICA - Kompas za akademsku mobilnost". details

Fluidne knjige

Predavanje ''Fluidne knjige''

U utorak 22. februara 2011. održano je predavanju ''Fluidne knjige'' u organizaciji Univerzitetske biblioteke ''Svetozar Marković'' i Filološkog fakulteta u prostoru na I spratu Univerzitetske biblioteke, Bulevar kralja Aleksandra 71. Janneke Adema sa Univerziteta u Koventriju je putem video linka održala predavanje i odgovarala na pitanja publike.

details