Internacionalni dan igara u Univerzitetskoj biblioteci “Svetozar Marković”

Univerzitetska biblioteka “Svetozar Marković” učestvuje u internacionalnom danu igara 15. novembra 2014. Biblioteke su odavno prestale da budu samo mesta gde se okupljaju ljubitelji knjige već kreativni prostori gde se okupljaju mladi i oni duhom mladi koji dele slična interesovanja, radi igranja, druženja, razmenjivanja ideja i sticanja novih saznanja i veština na kreativan način.

Pre šest godina je pokrenut projekat Internacionalni dan igara u vašoj biblioteci (International Games Day @ your library ) koju vode je volonteri iz celog sveta pod pokroviteljstvom Američke asocijacije biblioteka i u saradnji sa Nordijskim danom igre (Nordic Game Day) i Australijskim udruženjem biblioteke i informacija (Australian Library and Information Association). Cilj ovog projekta je da se putem svojih biblioteka  zajednice  povežu kroz ostvarivanje obrazovnih, rekreativnih i društvenih vrednosti svih vrsta društvenih igara.

 

Ove godine International Games Day @ your library se održava subotu, 15. novembra. Srbiju će sa velikim zadovoljstvom predstavljati  Univerzitetske biblioteka “Svetozar Marković” koja će ponuditi zanimljiv sadržaj. Zainteresovani mogu da se prijave na Minecraft Hunger Games Tournament, za koji ima dva slobodna mesta i Global Gossip Game, novu i veoma zanimljivu igru u kojoj je broj učesnika neograničen, a traje samo pola sata. Ova igra se bazira na nama poznatoj igri “gluvih telefona”, ali je u znatnoj meri izmenjena i prilagođena malo starijim učenicima-studentima.  Okružna biblioteka En Arbor iz američke države Mičigen obezbedila je softver za Minecraft Hunger Games turnir. U čast trećeg dela filma Igre gladi čija premijera se održava nedelju dana nakon ovog turnira je koncipiran turnir - u subotu u 15 časova naši igrači (Distrikt 11) igraju protiv igrača iz drugih biblioteka, a ukoliko pobede u svojoj grupi, igraju finale koje će se održati u 22 časa.


U saradnji sa Američkim kutkom organizujemo igranje kreativnih društvenih igara u prostorijama biblioteke u subotu 15. novembra od 10 do 15 časova, pridružite nam se.