Концерт для двух гитар Дуэт Бонфанти

Университетская библиотека с большим удовольствием приглашает вас в субботу, 21. сентября в 21:00 на концрт для двух гитар в исполнении Дуэта Бонфанти - братьев Марко и Стефано.

Универзитетска библиотека има велико задовољство да вас позове у суботу, 21. септембра 2013. у 21 час, на концерт за две гитаре који ће извести Дует Бонфанти - браћа Марко и Стефано, у оквиру културно-уметничког програма Пријатељи будућности. 


Захваљујемо се Академској мрежи Србије која је омогућила live stream концерта за све оне који не могу да нам се придруже у Библиотеци.Програм концерта:


ANTONIO VIVALDI

Concerto in Re Maggiore R.V. 92


FERNANDO SOR 

Fantasia Op. 54 Bis “Dan le genr espanolas”


MARCO REGHEZZA

Luci e Ombre (посвећено браћи Бонфанти)


MAURO GIULIANI 

Grandi Variazioni Concertanti op. 130


PIERRE PETIT

Toccata
Дует Бонфанти


Марко и Стефано Бонфанти су завршили Музички конзерваторијум Верди у Италији и од почетка студија свирају заједно као дует, одушевљавајући под једнако публику и медије.


Од 1990. године до данас браћа су извела велики број нумера за важне институције музике у Италији и иностранству, и то у престижним позориштима и концертним дворанама.


Добитници су неколико националних и међународних награда ("Vilade L'Olleria", “Mauro Giuliani”, “Ebe Cazzaniga Ansalone”, “Rospigliosi”, Voghera, Castelfidardo, “Yamaha Music Foundation”). Сарађивали су са бројним камерним извођачима и квалитетним солистима, као и престижним оркестрима као што су Radio Svizzera Italiana, Teatro alla Scala, симфонијски оркестар Friuli Venezia Giulia, и слично.


Недавно су снимили CD са композицијама из IX века, које су оригинално предвиђене за гитарски дует.


Браћа Бонфанти предају класичну гитару на Институту Pareggiato “Puccini” и у јавној Музичкој школи Cinisello Balsamo.


Пријатељи будућности


Културно-уметнички програм „Пријатељи будућности“ је настао као спомен, сећање и знак поштовања према Александри Авакумовић (1988-1999). Уједно представља и невидљиви мост сарадње и пријатељства између две земље, два народа, две културе и две друштвенестварности. Размена културних добара и људски контакти који настају тим поводом требало би да учврсте нашу заједничку наду и обновљену храброст за време које се налази пред свима нама.

 

Један пријатељ