ВЫСТАВКА: Сербия - Красота Балканах

В Художественном центре Университетской библиотеки "Светозар Маркович" во вторник, 8 апреля в 19:00 будет открыта выставка Уэсли Ченела "Сербия - Красота Балканах - с точки зрения американца".

"Срећан сам што отварам изложбу Србија – Лепоте Балкана – Из угла једног Американца. Изложба ће бити постављена у Универзитетској библиотеци „Светозар Марковић“ у априлу 2014., а свечано отварање изложбе за јавност ће бити 8. априла у 19 часова. Радујем се дружењу са Вама.

Ја сам Американац и волим Србију. Људи који не живе на Балкану често имају негативно мишљење о Србији или једноставно ништа о њој и не знају. Та неупућеност наноси неправду једној значајној и живој култури која постоји вековима. Открио сам сјајне лепоте Србије – у грађевинама, у земљи а понајвише у самим људима. Покушао сам да ухватим ту лепоту и да је поделим са Вама. То је мој угао гледања – само угао једног Американца, али се надам да ћу овим поклоном одати почаст Србији и упознати свет са њеном величанственошћу."08 - 04 - 2014