Высшее образование и лидерство в Сербии

В Университетской библиотеке "Светозар Маркович" 10-ого марта 2009 года была проведена открытая дискуссия "Высшее образование и лидерство в Сербии".

Народна канцеларија председника Републике, „1000 младих лидера Србије“ и Универзитетска библиотека „Светозар Марковић“ организовалe су панел дискусију на тему „Високо образовање и лидерство“, која je одржана у уторак 10. марта 2009. године, са почетком у 12 часова, у просторијама Универзитетске библиотеке, ул. Булевар краља Александра 71 у Београду.

Учесници панел дискусије били су:

  1. мр Божидар Ђелић, потпредседник Владе Републике Србије и министар за науку и технолошки развој,
  2. др Жарко Обрадовић, министар просвете,
  3. Снежана Самарџић Марковић, министар омладине и спорта,
  4. проф. др Бранко Ковачевић, ректор Универзитета у Београду.

У дискусији су учествовали и полазници програма „1000 младих лидера Србије“, а панелисти су били отворени и за дискусију са публиком. Посебна пажња посвећена је односу државе према образовању, науци и положају младих стручњака и талената.

Програм „1000 младих лидера Србије“ спроводи се под покровитељством председника Републике и од 2007. године организује едукативне семинаре, обезбеђује средства за непрофитне пројекте и додељује стипендије младима који се истичу резултатима у својој професији или у друштвеном ангажману.

Након дискусије организован је коктел за госте и учеснике као и презентацијa рачунарске опреме компаније Apple.

Фотографије