IZLOŽBA Srbija - Lepote Balkana

U Umetničkom centru Univerzitetske biblioteke "Svetozar Marković" u utorak, 8. aprila u 19:00 biće otvorena izložba Veslija Čenela "Srbija - Lepote Balkana - Iz ugla jednog Amerikanca".

"Srećan sam što otvaram izložbu Srbija – Lepote Balkana – Iz ugla jednog Amerikanca. Izložba će biti postavljena u Univerzitetskoj biblioteci „Svetozar Marković“ u aprilu 2014., a svečano otvaranje izložbe za javnost će biti 8. aprila u 19 časova. Radujem se druženju sa Vama.

Ja sam Amerikanac i volim Srbiju. Ljudi koji ne žive na Balkanu često imaju negativno mišljenje o Srbiji ili jednostavno ništa o njoj i ne znaju. Ta neupućenost nanosi nepravdu jednoj značajnoj i živoj kulturi koja postoji vekovima. Otkrio sam sjajne lepote Srbije – u građevinama, u zemlji a ponajviše u samim ljudima. Pokušao sam da uhvatim tu lepotu i da je podelim sa Vama. To je moj ugao gledanja – samo ugao jednog Amerikanca, ali se nadam da ću ovim poklonom odati počast Srbiji i upoznati svet sa njenom veličanstvenošću."08 - 04 - 2014