Visoko školstvo i liderstvo u Srbiji

U univerzitetskoj biblioteci „Svetozar Marković” 10.03.2009. je održana Panel diskusija: „Visoko školstvo i liderstvo u Srbiji”.

Narodna kancelarija predsednika Republike, „1000 mladih lidera Srbije“ i Univerzitetska biblioteka „Svetozar Marković“ organizovale su panel diskusiju na temu „Visoko obrazovanje i liderstvo“, koja je održana u utorak 10. marta 2009. godine, sa početkom u 12 časova, u prostorijama Univerzitetske biblioteke, ul. Bulevar kralja Aleksandra 71 u Beogradu.

Učesnici panel diskusije bili su:

  1. mr Božidar Đelić, potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar za nauku i tehnološki razvoj,
  2. dr Žarko Obradović, ministar prosvete,
  3. Snežana Samardžić Marković, ministar omladine i sporta,
  4. prof. dr Branko Kovačević, rektor Univerziteta u Beogradu.

U diskusiji su učestvovali i polaznici programa „1000 mladih lidera Srbije“, a panelisti su bili otvoreni i za diskusiju sa publikom. Posebna pažnja posvećena je odnosu države prema obrazovanju, nauci i položaju mladih stručnjaka i talenata.

Program „1000 mladih lidera Srbije“ sprovodi se pod pokroviteljstvom predsednika Republike i od 2007. godine organizuje edukativne seminare, obezbeđuje sredstva za neprofitne projekte i dodeljuje stipendije mladima koji se ističu rezultatima u svojoj profesiji ili u društvenom angažmanu.

Nakon diskusije organizovan je koktel za goste i učesnike kao i prezentacija računarske opreme kompanije Apple.

Fotografije